بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
بازار با جریان خبری و پارامترهای بنیادی حرکت می کند و از همین رو دیگر خبری از حرکت تهاجمی و یکپارچه نیست و در مقطع فعلی هر سهمی که فضای بهتری داشته باشد، مورد توجه جریان پولی قرار خواهد گرفت. درست مثل پالایشی ها که با شایعه اصلاح نرخ خوراک حرکت کردند. یا نمادهایی نظیر اخابر، همراه و آسیاتک که در انتظار دریافت مجوز افزایش نرخ هستند. یا برخی از نمادها نظیر خیهمن، فاراک، پخش و قصفها که با گزارش خوب، رشد کردند و ...
بازار چهارشنبه، ریسک تعطیلات و اخبار و حواشی دو روز انتهای هفته گذشته را پذیرفت و انصافا از حق نگذریم با وجود عرضه در برخی از نمادها که آنهم بواسطه نگرانی از بابت غافلگیری در اظهارات احتمالی سیاستمداران داخلی و خارجی و save سود برخی از معامله گران کوتاه مدتی است، شرایط خوبی داشت و حالا با جرات بیشتری می توان گفت که شاخص بالای سقف 3,187 هزار واحد تثبیت شده و روند صعودی خوبی فارغ از اصلاح های بین راهی در پیش خواهد بود. البته ترامپ کماکان در خاورمیانه است و برخی معتقدند این سفر و پیشنهاداتی که از سوی برخی از همسایگان عرب مطرح می شود، ممکن است قفل و گره مذاکرات هسته ای را باز کند.
نکته مهم اینکه از زمان برکناری همتی، این ترامپ بوده که بعضا با اظهارات خاص و امیدوارکننده خود، بازار ما را شارژ و هدایت کرده است ! انصافا هیچکس در زمان انتخابات آمریکا فکر نمی کرد روزی برسد که ترامپ با توئیت و مصاحبه های خود زیر بازار ما را بگیرد ! این هم یکی دیگر از عجایب روزگار است که ما با جریان رئیس جمهور آمریکا حرکت می کنیم و البته آن طرف ماجرا را هم باید دید. یعنی اگر ترامپ یا مستر ویتکاف یک توئیت منفی بزنند، به سادگی بازار را به زیر خواهند کشید. در واقع اقتصاد ما در شرایط فعلی به یک توئیت و اظهارنظر بند است ... !!
به هر جهت همانطور که انتظار می رفت، پارتی دیت چهارم به پایان رسیده و حالا بازار با جریان خبری و پارامترهای بنیادی حرکت می کند و از همین رو دیگر خبری از حرکت تهاجمی و یکپارچه نیست و در مقطع فعلی هر سهمی که فضای بهتری داشته باشد، مورد توجه جریان پولی قرار خواهد گرفت. درست مثل پالایشی ها که با شایعه اصلاح نرخ خوراک حرکت کردند. یا نمادهایی نظیر اخابر، همراه و آسیاتک که در انتظار دریافت مجوز افزایش نرخ هستند. یا برخی از نمادها نظیر خیهمن، فاراک، پخش و قصفها که با گزارش خوب، رشد کردند و ... ، حتی گروه سایپا که خواستگاران عجیبی دارد. خلاصه جریان پولی هر سهم و صنعتی که پتانسیل رشد داشته باشد را مورد هدف قرار خواهد داد.
دلیل این مساله هم این است که هنوز پول قوی و سنگینی وارد بازار نشده که بتواند موج آفرینی عجیبی داشته باشد؛ تا به همینجا هم به لطف 17 همتی که از ابتدای سال وارد شده، حرکت کرده ایم و معتقدیم که از اینجا به بعد ماجرا جریان ورودی به شکل قطره چکانی ادامه خواهد داشت اما با توجه به روحیه ای که بر و بچه های قدیمی بازار سراغ داریم، فعلا سوزن برخی از آنها روی شکست توافق کوک شده و لذا روند رو به جلو کُند و با احتیاط پیش می رود. در مجموع کماکان نگاه کوتاه مدتی به بورس حاکم است و به همین دلیل معامله گران با رسیدن کوچکترین عرضه ای در مسیر فروش و شناسایی سود قرار می گیرند و دیدگاه گنجشک روزی دارند.
البته یکی از دلایلی که باعث چنین وضعیتی شده، بالا ماندن نرخ بهره بدون ریسک است و برخی از حقوقی ها دلیل عرضه های سنگین خود در بازار را به این موضوع گره می زنند. به نظر تا وقتی اوراق با چنین نرخی در دسترس باشد، برخی از حقوقی ها از هر مثبتی برای فروش و متمایل شدن به سمت اوراق دولتی استفاده کنند. البته اگر ریسک های سیاسی کمی فروکش کند و از طرف دیگر ترامپ هم فروش نفت را نادیده بگیرد، احتمالا بواسطه کاهش تامین نقدینگی از سوی دولت، نرخ بهره هم کاهش ارتفاع بدهد. منطقی ترین سناریو ممکن این است که با توافق موقت، روند فروش نفت و درآمدهای دولت منطقی شده، چاپ پول متوقف شود و نرخ دلار به شکل محدود حرکت کند. درست در این شرایط است که بازار P/E گرفته و اتفاقا جذابیت ویژه و جالبی پیدا می کند.
اما برای هفته پیش رو چه در انتظار بازار خواهد بود ؟ به نظر یکی از مهمترین و خاص ترین هفته های بهاری را در پیش داشته باشیم. چراکه بازار یک چشم به اخبار و تحولات سیاسی و اقتصادی دارد و چشم دیگر به کدال ...
{{name}}
{{content}}